Online inchecken doe je op de website van de luchtvaartmaatschappij. Vaak beschikt de luchtvaartmaatschappij ook over een smartphone app.

Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kun je online inchecken vanaf 24 uur tot 3 uur voor vertrek. In MijnTix vind je meer informatie over de online check-in van jouw reis, met onder andere de exacte tijden en een link naar de website van de luchtvaartmaatschappij.

Om online in te checken heb je je boekingsreferentie of ticketnummer nodig. Deze vind je in je boekingsbevestiging of ticket e-mail. Vervolgens vul je je achternaam in. Vul deze altijd in zonder spaties of leestekens (zoals het ook op je ticket wordt weergegeven).

Nadat je de check-in succesvol hebt afgerond, word je boardingkaart getoond. Vaak ontvang je deze ook per e-mail (indien opgegeven). Print deze uit en/of laat deze zien in de app op de airport

Heb je ruimbagage bij je bij vertrek? Deze kun je afgeven op het vliegveld, bij de speciale incheckbalie van de luchtvaartmaatschappij (Bagage drop-off).

Lukt het niet om online in te checken? Dan kan je vaak ook gewoon op de luchthaven inchecken, kijk hier voor meer informatie.